עמוד הבית
עמוד הבית

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

עמוד הבית
גלישה
ציוד סנובורד
הרפתקאות
אקדמיה
כללי
 וידאו 
 חדשות 
 סקירת אתרים 
 ספקי חופשות 
 לוח יד שניה 
 לינקים 
ראשי > מידע סנובורד כללי
שתף  
General מה אוכלים

היה זה נפוליאון שתבע את המשפט האלמותי "הצבא צועד על קיבתו" ומאז אין כמעט ספק שאוכל הוא מרכיב חשוב בקיומו של צבא תקין. אבל משפט זה נכון גם לגבינו הגולשים, כאשר אוכל טוב ומזין הוא חלק בלתי נפרד מחווית הגלישה. מצד אחד אוכל הוא זה שמעניק לנו את האנרגיה הדרושה בכדי לגלוש ופעולת הגלישה דורשת הרבה אנרגיה. מצד שני אוכל הוא גם חלק מהחוויה בפני עצמה. הרי בערך חצי מהחוויה בחופשת סקי, היא האפרה סקי ולא רק השתייה והמועדונים, אלא לרבים מדובר גם באוכל טוב. כאשר אנחנו מפתחים רעב במשך היום במדרונות הגלישה, אין כמו לחזור לחלל המחומם והנעים בעיירה שבה אנו מתגוררים ולהתנחם או להתהולל באוכל המקומי. כמובן שמגוון המקומות אליהם אנו נוהגים לצאת לחופשה הוא גדול, כל מקום שכזה מציע אוכל מקומי שונה. כל אזור כאשר מדובר בעיקר על אירופה מתאפיין במטבח שונה, בהתאם למסורת רבת שנים שממשיכה עד עצם היום הזה ולא תמיד אנחנו מודעים אליה. הרבה מאיתנו רוצים את האוכל שאנחנו רגילים אליו מהבית ופוחדים להתנסות, אך מידת ההנאה מהחופשה יכולה להתעלות למחוזות חדשים כאשר מנסים להשתלב בהוואי המקומי. לכן נביא לכם כאן מגוון מאכלים מקומיים ממקומות שונים, המייחדים אזורי גלישה שונים, כדי שתגיעו קצת יותר מוכנים בפעם הבאה, בתיאבון.
אוסטריה
מהמסעדות היוקרתיות ועד לדוכני הנקניקיות הרבים הפזורים ברחבי המדינה, לאכול בחוץ היא חוויה מאד נעימה ומשביעה. האוכל האוסטרי הוא בעל היסטוריה קולינארית רבת שנים והושפע במהלך השנים מהמטבח הצ'כי, הגרמני וההונגרי. כתוצאה מכך בשר הוא המרכיב העיקרי כמעט בכל מנה פופולארית במדינה הזאת. בשר עגל והחזיר הם הנפוצים היותר, אך גם בקר ועוף מאד פופולאריים במנות המקומיות. כמובן שגם הנקניקיות המכונות "וורשט" מהוות נדבך עיקרי מהאוכל המסורתי המקומי. המנה האוסטרית המפורסמת ביותר היא השניצל הווינאי, מנה שהפכה להיות פופולארית בכל רחבי העולם וגם כאן בישראל. המנה האוסטרית עשויה מבשר פילה מצופה בפירורי לחם ותפוחי אדמה "קרטופל" בתור תוספת. מנה מפורסמת נוספת שתתחבב בעיקר על שומרי הדיאטה והצמחונים היא ה"שפצלה", זהו מגוון של אטריות בהכנה ביתית. עוד מנות מומלצות הן ה"טאפלשפיץ" שזהו בשר בקר מבושל וגם מנה דומה לגולאש ההונגרי. הבישול האוסטרי מפורסם לא רק בגלל המנות הבשריות שלו, אלא גם מצטיין במגזר הקינוחים. כל מה שצריך זה להיכנס לאחד מבתי הקפה ולהזמין "זאכר טורט", פאי שוקולד ממולא בריבה או "אפל שטרודל", שטרודל תפוחים ששוחה בדרך כלל בגלידת וניל או "קייזר קוגל" סופגנייה הדומה לסופגנייה שלנו רק יותר טעימה . כמובן שלא כדאי לספור קלוריות למנות האחרונות הללו, רק לאכול ולהתענג.
מסעדה מומלצת במדריך המסעדות מישלן: מסעדת היינץ וינקלר שקיבלה שלושה כוכבים (הדירוג הגבוה ביותר), המסעדה נמצאת כ 37 ק"מ מאתר הסקי קיצביל ומגישה מאכלים מקומיים באווירה קסומה.

שוויץ
המטבח השוויצרי הוא מיוחד, בגלל החלוקה הרבה לקנטונים, כאשר כל אחד מהם מתאפיין באוכל שונה. כמו כן האוכל השוויצרי הושפע רבות מהשכנות איטליה, גרמניה וצרפת. האוכל שבדרך כלל מזוהה עם שוויץ הוא השוקולד המצוין שמיוצר במדינה והגבינה השוויצרית. המנה המפורסמת ביותר שקשה לדמיין ביקור בשוויץ בלעדיה היא הפונדו. בדרך כלל מדובר בפונדו של גבינה, כאשר המילה מגיעה ממילה צרפתית שפירושה להמיס. המאכל מוגש בסיר מיוחד המגיע על להבה קטנה, ששומרת את החומרים בסיר במצב נוזלי. המאכל הזה התחיל בתור מאכל מקומי באחד הקנטונים, אבל איגוד הגבינות השוויצרי דחף הצליח לשווק אותו בהצלחה בכל המדינה. בנוסף ישנם כמה חוקים בנוגע לצורת האכילה של הפונדו, למשל זה נחשב לא נאה שהשפתיים או הלשון יגעו במזלג המיוחד. כמו כן אם נופלת לכם חתיכה לתוך הפונדו, אתם צריכים להזמין סיבוב שתייה או להיענש בדרך אחרת. מעדן נוסף שוויצרי טיפוסי הוא ה"רושטי". זוהי מנת תפוחי אדמה פופולארית מאד שנהגו לאכול אותה בארוחת בוקר. היום היא ידועה יותר כתוספת למנות בשריות ובארוחת הבוקר תפסה את מקומה מנת המוזלי. היא הומצאה ב 1900 על ידי רופא שוויצרי שיצר אותה בתור תרופה לחוליו. המוזלי תפס את מקומו בעולם וגם בישראל כמנת בריאות על הבוקר. למי שעוד לא ניסה מדובר במנה של שיבולת שועל מעורבבת עם פירות טריים.
אחרי מנת בריאות שכזו, אל תשכחו לטעום כמה שיותר שוקולד, שוקולד ועוד קצת שוקולד. מנה עממית יותר אבל לא פחות טעימה שניתן למצוא בכל פינה היא ה" ברטוורסט", זוהי נקניקיית עגל ענקית צלויה על הגריל ומוגשת עם חרדל וברולי (לחם שוויצרי).
מסעדה מומלצת במדריך מישלן: מסעדת וולסרהוף, הזוכה לשני כוכבים במדריך , נמצאת 8 ק"מ מעיירת הסקי המפורסמת דבוס. במסעדה תוכלו ליהנות מאוכל מקומי קלאסי איכותי ביותר ואולי לפגוש את אחד האנשים המפורסמים המבקרים בעיר.
צרפת
אין צורך מיוחד לשבח את המטבח הצרפתי. מטבח זה נחשב בעיני רבים לטוב ביותר בעולם המערבי ושפים רבים מתבססים על עקרונותיו, בבישוליהם. המטבח הצרפתי מגוון ביותר לפי האזורים השונים במדינה. כמעט כמו בכל מדינה אירופאית אחרת ההשפעה על האוכל נובעת מקרבה פיסית למדינה אחרת. מכיוון שהבישול הצרפתי הוא כמעט אין סופי, נתמקד באוכל המסורתי הנהוג באזור האלפים, שם נמצאים אתרי הגלישה. המאכל הראשון המזוהה עם האזור, הוא ה"ראקלט". זוהי גם סוג של גבינה, הנקראת כך וגם סוג של פונדו שמכינים מהגבינה הזאת. לוקחים את הגבינה ומחממים אותה, בדרך כלל  יש מכשיר המיועד לזה ואז מגרדים את הגבינה המותכת לצלחת של הסועד. את המנה מלווים תפוחי אדמה קטנים ומוצקים, בצל מוחמץ ובשר יבש כמו הפרושוטו. בנוסף לפרושטו ניתן למצוא מגוון ענק של נקניקים מכל הסוגים, רובם מהסוג הלא כשר וגבינות רבות מסוגים שונים, בעיקר סוגי גבינת "טום". מנה נוספת פופולארית שבמפתיע עשויה מתפוחי אדמה שתפסה את מקומה גם בשאר העולם, היא ה"גרטן". גרטן תפוחי האדמה, זוהי תוספת המורכבת מפרוסות דקות מאד של תפוחי אדמה מתובלים בפשטות, כאשר מוסיפים להם חמאה, שמנת וקרם פרש. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבות ומכניסים לאפייה איטית. לבסוף נוצרת מעין עוגה של תפוחי אדמה טעימים במיוחד. בנוסף למנות הללו יש כמובן את הקינוחים הטיפוסיים, שהם הקרפ ומוס השוקולד הפשוט והטוב. חשוב לדעת שיש מאכלים שנחשבים לצרפתיים קלאסיים ובפועל מעט מאד צרפתים באמת אוכלים אותם. שניים כאלה הם רגלי צפרדעים ואסקרגו (חלזונות). כך שחופשה בצרפת לא חייבת לכלול את שני המאכלים הללו. מבחינת השתייה אסור לשכוח את ליקר השארטרז, העשוי מ 120 סוגים שונים של עשבים וגם המים המגיעים הישר מהמעיינות הסמוכים לכפרים הרבים הפזורים באיזור.
מסעדה מומלצת במדריך מישלן: בעיר הציורית הנקראת אנסי, הנמצאת בדרך מג'נבה לרוב אתרי הסקי הצרפתיים ושוכנת על גדות אגם אנסי נמצאת אחת המסעדות הטובות בצרפת, זוהי המסעדה של מארק ורה. מסעדה זו זוכה לשלושה כוכבים במדריך המישלן וכדאי לנסות להזמין מקומות מראש (הרבה מאד זמן מראש) זו תהיה דרך נחמדה להתחיל חופשה קסומה.
איטליה
איטליה, ארץ המגף שרובנו רואים בה מבחינה קולינארית רק פיצה ופסטה, מציעה בעצם הרבה יותר. דבר זה נכון במיוחד כאשר עולים לצפון המדינה, שם נמצאים אתרי הסקי. באופן מפתיע, המטבח הצפון איטלקי לא מאופיין בשימוש בשמן זית, פסטה ורוטב עגבניות, אלא דווקא בחמאה, אורז ותירס. אחד המאכלים היותר פופולאריים באזור הוא הריזוטו, זהו סוג מיוחד של אורז המבושל בצורה מיוחדת ואיטית. אחד הסוגים הנפוצים הוא הריזוטו אלה מילאנזה, זהו ריזוטו המכיל שמנת וכן כמה בשרים. כמו כן מנה בשרית מפורסמת היא ה"אוסו בוקו", זוהי מנת עגל המבושל עם העצם שלו, בבישול איטי וארוך מאד. מעבר למנות המיוחדות הללו, האזור כולו מפורסם בכל העולם בשתי סוגי פטריות, פטריית הפורצ'יני ופטריית הטראפל. פטריות אלו הן מצרך נדיר בכל העולם ויכולות לעלות עד עשרות דולרים לאחת. לכן כדאי לנסות מנות המשלבות את הפטריות הללו בתוכן. הנקניקים קרובים לליבו של הטבח האיטלקי כמעט כמו הפסטה וישנם עשרות סוגים שונים המאפיינים כל אזור. הנקניקים שכדאי לנסות הם, "פאנצטה" זוהי הגרסה האיטלקית לבייקון, "סלאמי" איטלקי אמיתי, "פפרוני" נמצא בדרך כלל על פיצות וכמובן ה"פרושוטו". אם כל המאכלים הללו לא מספיקים תמיד אפשר להזמין ספגטי "בולונז". צרפת נתפסת כצרכנית היין הגדולה בעולם, האמת היא שהאיטלקים הם שתייני היין הגדולים ביותר, לכן לא חשוב היכן אתם נמצאים תמיד כדאי לנסות כוס של היין המקומי, ברוב המקרים לא תתאכזבו. מסעדה מומלצת במדריך מישלן: בתאזר-דה רנאטו, מסעדה המקבלת כוכב אחד במדריך, נמצאת כ-20 ק"מ מצ'רוויניה, המקום מגיש אוכל איטלקי מקומי ומתמחה במנות גורמה.
ניסנו להביא לכם מגוון רחב של מאכלים מקומיים טיפוסיים, אלו שלא נזכרו כאן תצטרכו לגלות לבד, בעצם זה חלק גדול  מהחוויה לא?

הכתבה ממגזין "מכור ללבן" מס 12 של סקי-פס, לקבלת המגזין בחינם לחץ כאן:http://www.skipass.co.il/White_register.asp

 

 

 
צור קשר  |   מי אנחנו  |   שלח למכור  |   הפוך לדף הבית
© כל הזכויות שמורות לסקי-פס סקי וסנובורד בע"מ
Designed by Studio Arava    ZOD מערכות מידע בע"מ